Joan Ferrier Penning
 
 
 
Contactinformatie:

Voor meer informatie
kunt u terecht bij:

info@joanferrierpenning.nl
 

Amsterdam, 20 mei 2016

Esseline van de Sande wint de Joan Ferrier Penning 2016

Joan Ferrier Penning 2015/2016 Eerste Joan Ferrier Penning uitgereikt bij Johan Ferrier lezing 2016 door Humberto Tan

De Joan Ferrier Penning is een eerbetoon aan en ter nagedachtenis van op internationale vrouwendag 2014 overleden Joan Ferrier. De penning wordt uitgereikt aan een persoon die een uitzonderlijke rol vervult ten behoeve van gelijkwaardigheid van alle mensen. Iemand die de verbinding zoekt in de diversiteit van de samenleving. Winnaar van de Joan Ferrier Penning 2016 is Esseline van de Sande, onder meer mede oprichter van Het Grote Midden Oosten Platform. Zij heeft de penning gewonnen voor haar onvermoeibare inzet als bruggenbouwer tussen de westerse samenleving en die in het midden oosten, in het bijzonder Syrische vluchtelingen. De Joan Ferrier Penning werd op 20 mei 2016 uitgereikt bij de Johan Ferrier Lezing 2016 die dit jaar door Humberto Tan werd verzorgd.

Joan Ferrier Penning 2015/2016 Esseline van de Sande,
winnaar Joan Ferrier Penning 2016:

"De jaren leven en werken in SyriŽ hebben me wakker geschud. Bij terugkomst in Nederland realiseerde ik me hoe groot de kloof soms is en hoe groot de vooroordelen soms zijn. Ik probeer met verhalen en het delen van ervaringen mensen hier te inspireren in de hoop op meer begrip over en weer."

Over Esseline van de Sande
Esseline van de Sande (1967) werkt meer dan twintig jaar als trainer, adviseur, verhalenverteller/essayist, auteur, publicist, spreker en fondsenwerver in Nederland en het Midden Oosten. Ze werkte voor adviesbureau Boertien, de Verenigde Naties in SyriŽ en JordaniŽ, VPRO Radio en publiceert regelmatig in NRC, Trouw en op Joop.nl. Is betrokken bij diverse humanitaire projecten, o.a. Waka Waka en Helping Refugees in Jordan. Ze is een van de medeoprichters, bestuurders en experts van Het Grote Midden Oosten Platform.

Ze bouwt steeds bruggen tussen culturen, adresseert en ontmantelt angst en toont een ander verhaal dat hoop geeft, inspireert en verbindt. Ze kent de Arabische context en is gespecialiseerd in SyriŽ, Libanon, JordaniŽ, vluchtelingen, interculturele communicatie, omgaan met angst in eigen land en integratie vragen.

Joan Ferrier Penning 2015/2016 Juryrapport
De activiteiten van Esseline van de Sande vallen bij uitstek in het centrale thema van de Joan Ferrier Penning 2016: verbinding zoeken binnen de diversiteit van de samenleving. Dit is haar leidraad bij alle verschillende werkzaamheden, of deze zich nu op direct persoonlijk-, beleids- of communicatie/ beeldvormingsniveau afspelen. Zij heeft als uitgangspunt niet over, maar juist met de doelgroep te spreken. In al haar verschillende hoedanigheden draagt zij consistent bij aan ontwikkeling van positieve beeldvorming van groepen mensen en wederzijds begrip. Zo vormt zij mede een inspiratiebron voor anderen.

Klik hier voor de winnende voordracht van Esseline van de Sande (PDF)
 
Vormgeving: Reclame Ontwerp & Adviesbureau DG Graphic Design © 2014 - 2016.